zaterdag 13 juli 2019

W2D4, zaterdag. Vanmorgen in de vroegte vertrokken van De Klashorst, tot hier toe de minste van de bezochte campings. Het weer zat mee, de wind zat mee, dus genieten van het uitzicht . . . en daar liep het mis. Na amper 3 km een verkeerde afslag genomen en pas na goed 6 km ontdekt, geen kans om via een andere/binnen weg op de route te geraken, dus terugdraaien en (bijna) opnieuw beginnen. Gelukkig was de rit van vandaag uitgelegd voor 65 km, dat werden er nu dus 77  wat nog wel te doen is. Eigen schuld dikke bult ! Een vrij rustige rit, droog, niet te warm, wind mee (grotendeels). Na reeds enkele dagen moedig en onverschrokken eikendreven, eikenlanen en zelfs enkele eikenbossen te hebben doorkruist, begluurd, belaagd en moreel achtervolgd door eikenprocessierupsen, die zomaar uit die bomen kunnen vallen. Daarna dus, loerde er een nieuw gevaar om de hoek: gisteren kreeg ik al een bord langs de weg: "Opgepast aanvallende Buizerd", vandaag was het iets algemener: "Opgepast, agressieve roofvogel" . . . faut le faire hé ... Maar dapper reed hij door . . .
Het was ook een dag van tractor/fietspaden zoals in de Antwerpse kempen: een breed kapot gereden bosweg met opzij een smal aarden fietspad, afgescheiden door paaltjes en een (soms serieus) hoogteverschil en laat dit nou net het soort paden zijn waar je de meeste tegenliggers op tegen komt ;-)
Vandaag op een heel andere camping als gisteren: als gevolg van verwarrende borden een gewone camping op 100 m van de beoogde natuurcamping. Gisteren 13,20 € voor 1 nacht, helemaal vanachter, bijna op de parking, bij verouderd sanitair dat slechts gedeeltelijk toegankelijk was (geen scheiding voor de douches of de toiletten tussen mannen en vrouwen omdat het gedeelte voor de vrouwen buiten dienst was) dit terwijl er op het reeds vernieuwde deel plaats zat was . . .  Enfin, vandaag 15,00 € voor 2 nachten, stroom inbegrepen, internet inbegrepen, koelkast ter beschikking, 2 tafels ter beschikking + een afdak voor bij regenweer . . . need I say more ?
Oh ja, avondeten : Spek, championnenmix, roerei en kaas met Nederlandse sponsjes (hier noemen ze dat broodjes )


Totaal km stand , inclusief winkelen : 817 km:






1 opmerking:

Liesbeth van Gool zei

een bewogen dag dus, je hebt gelijk dat je van de mooie camping profiteert, ben je goed uitgerust om aan de laatste dagen te beginnen!